Nominaties Entree Awards 2018 bekend

Nominaties Entree Awards 2018 bekend

Vandaag, tijdens de horeca-vakbeurs Gastvrij Rotterdam, zijn de nominaties voor de Entree Awards 2018 bekendgemaakt. De vakjury, met onder meer designers, culinaire trendwatchers en conceptontwikkelaars, signaleert vijf trends die komende jaren volop terug te zien zijn in de Nederlandse horeca.

Horeca is booming

De Entree Awards, een initiatief van horeca-vakblad Entree, worden op maandag 26 november voor de twaalfde keer uitgereikt. Deze prestigieuze horeca-vakprijzen zijn een belangrijke graadmeter van de ontwikkelingen in deze branche. 'Horeca is booming. Mensen brengen immers steeds meer tijd door in de horeca en de ene na de andere zaak opent zijn deuren,' zegt juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree Magazine Iris Kranenburg. 'Door die groeiende concurrentie passen ondernemers vaker hun concept en design aan en zitten ze bovenop internationale trends. De ontwikkelingen binnen de branche gaan daardoor sneller dan ooit. Sterker nog, we kunnen spreken van een horeca-revolutie.'

Streetfood Club, Utrecht [credits: Lars Verkroost]
Streetfood Club, Utrecht [credits: Lars Verkroost]

Trend 1: duurzaamheid

Horecaondernemers omarmen het thema duurzaamheid en de gast is bereid daarvoor te betalen. Nieuwe hotels, zoals QO Amsterdam, Conscious Westerpark en Jakarta (allemaal Amsterdam) laten bovendien zien dat design en duurzaamheid (en circulariteit) hand in hand gaan. Maar ook buiten de hoofdstad én in veel bars en restaurants, zoals bij The Green House (Utrecht), is de trend waarneembaar. Duurzaamheid is geen hype, maar een nieuwe werkelijkheid geworden.

Trend 2: entertainment

Als mensen uit eten gaan, willen ze tegenwoordig ook vermaakt worden. Dat komt dit jaar tot leven in diverse vernieuwende en gedurfde horeca-concepten, vaak in combinatie met kwalitatief goed eten en drinken. Chin Chin Club (Amsterdam) biedt naast goed Chinees eten ook pingpongtafels, karaoke en een arcade-hoek aan en De Gele Kanarie (Rotterdam) combineert een bar/restaurant met een podium voor live optredens.

Trend 3: alcoholvrij

Alcoholvrije dranken veroveren de horeca in rap tempo. Gasten zijn zich immers steeds bewuster van wat ze drinken en wat de effecten daarvan zijn op hun lichaam. Ook kwalitatief hoogstaande 0,0-cocktails maken een opmars en nemen een prominentere plek in op de kaart, zoals bij de genomineerde cocktailbars in Den Haag en Amsterdam.

Trend 4: bar vs restaurant

De scheiding tussen bars en restaurants vervaagt. Steeds meer restaurants hebben een uitstekende bar en steeds meer bars serveren goede gerechten, zoals The Commons in The Student Hotel in Maastricht en Roses by Sal (Amsterdam). Veel bedrijven worden aantrekkelijke all-day-concepten.

Trend 5: nieuwe restaurantvormen

We zien allerlei vernieuwende restaurantvormen. Bijvoorbeeld 212 (Amsterdam) waarin de chef's table de basis vormt. Een internationale trend die sinds kort ook in Nederland opdoemt vormen mini-restaurants: restaurantkeukens met topchefs, zonder bedienend personeel, maar uitsluitend gericht op bezorging. Deliveroo Editions in Amsterdam is hier een voorbeeld van.

14 awards

Een 21-koppige vakjury selecteert en beoordeelt de meest onderscheidende horeca-bedrijven van Nederland. In totaal zijn er elf categorieën met elk vijf genomineerden. Deze vakprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere en mooie Nederlandse restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden. Ook wordt de prijs uitgereikt aan de Horeca-ondernemer van het Jaar, de Best Bartender en Best Barista van Nederland. De uitreiking vindt plaats op maandag 26 november, tijdens een avondvullende show. Kijk voor meer informatie op EntreeAwards.nl.


PERSACCREDITATIE
​Wilt u op maandag 26 november bij de Entree Awards 2018 aanwezig zijn, neem dan graag contact op via [email protected]


De genomineerden voor de Entree Awards 2018:

Best Hotel Design
Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

 1. Hotel TwentySeven @ Amsterdam
 2. Pestana Amsterdam Riverside @ Amsterdam
 3. Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde @ Den Haag
 4. Pillows Grand Hotel Ter Borch @ Zwolle
 5. QO Amsterdam @ Amsterdam

Best Hotel Concept
De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

 1. QO Amsterdam @ Amsterdam
 2. SWEETS hotel @ Amsterdam
 3. Conscious Hotel Westerpark @ Amsterdam
 4. Hotel Jakarta Amsterdam @ Amsterdam
 5. Moxy Amsterdam Houthavens @ Amsterdam

Best Cocktailbar
De beste nieuwe cocktailbar van 2018 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

 1. The Beefsteak Club @ Amsterdam
 2. Bar TwentySeven @ Amsterdam
 3. The Five Points Bar & Drink Society @ Den Haag
 4. Flying Dutchmen Cocktails @ Amsterdam
 5. Juniper & Kin @ Amsterdam

Best Restaurant Design
De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp. 

 1. Noble Kitchen @ Cromvoirt
 2. The Commons Restaurant @ Maastricht
 3. Maris Piper @ Amsterdam
 4. De Restauratie @ Eindhoven
 5. Cecconi’s @ Amsterdam

Best Restaurant Concept
Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept. Het concept past bovendien bij deze tijd, de locatie én de doelgroep die de ondernemer voor ogen heeft.

 1. The Streetfood Club @ Utrecht
 2. Meddens @ Hilversum
 3. Roses by Sal @ Amsterdam
 4. Restaurant Entrepot @ Amsterdam
 5. Le Barrage @ Alblasserdam

Best Restyling
In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past bovendien uitstekend bij het (vernieuwde) concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

 1. Bridges Dining & Bridges BarBistro @ Amsterdam
 2. The Commons Restaurant Amsterdam City @ Amsterdam
 3. De Leest @ Vaassen
 4. Zheng @ Den Haag
 5. Café Thomas @ Eindhoven

Best Hospitality Concept
In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horeca-bedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.

 1. The Green House @ Utrecht
 2. Foodhallen @ Rotterdam
 3. Soho House @ Amsterdam
 4. Mama Kelly @ Amsterdam
 5. De Gele Kanarie @ Rotterdam

Best Nightlife
In deze categorie kijkt de jury naar nieuwe nightlife-locaties. De winnende venue heeft een onderscheidend concept, een bijpassend interieur en voegt echt iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland. Het interieur past bovendien bij het idee achter de club.

 1. Now&Wow @ Rotterdam
 2. Chin Chin Club @ Amsterdam
 3. Duke of Tokyo @ Amsterdam
 4. Noorderschip @ Amsterdam
 5. Jack @ Amsterdam

Next Generation
Hoe willen de komende generaties uit eten gaan? Wat vinden ze belangrijk, naast kwaliteit van eten en drinken en sfeer? De genomineerden hebben daar allemaal een duidelijke visie op en voeren die ideeën nu al succesvol uit. Met hun vernieuwende kijk, waarbij culinaire kwaliteiten worden gecombineerd met andere elementen, zijn ze een inspiratiebron voor de hele horeca.

 1. Chin Chin Club @ Amsterdam
 2. 212 @ Amsterdam
 3. Bar Alt @ Amsterdam
 4. Deliveroo Editions @ Amsterdam
 5. 4850 @ Amsterdam

Dare Devil
In de categorie Dare Devil worden gedurfde en verrassende horeca-concepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden.

 1. Orangerie De Pol @ Doetinchem
 2. DeDAKKAS @ Haarlem
 3. EVE @ Tilburg
 4. Pannenkoekfabrique Het Ketelhuis @ Tilburg
 5. Héroine @ Rotterdam

Best Coffee Concept
Nog steeds maakt koffie een grote groei door. In deze categorie beoordeelt de jury nieuwe koffiebars én horeca-bedrijven die koffie perfect integreren in hun concept. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten, de kennis van de barista, het concept en uitstraling van de venue.

 1. Back to Black @ Amsterdam
 2. 4850 @ Amsterdam
 3. Harvest Coffee Brewers @ Rotterdam
 4. Blend One @ Voorburg
 5. Public Space @ Amsterdam

  

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam