Thaise topchef kookt bij Vermeer

4-hands dinner door Chris Naylor en Keng Vichianrat

Restaurant Vermeer in Amsterdam
Restaurant Vermeer in Amsterdam

Op dinsdagavond 5 december slaan de Thaise topchef Keng Vichianrat en de meesterkok Chris Naylor van Restaurant Vermeer de handen ineen voor een Thais-Nederlands diner. Het is een initiatief van de Ambassade van het Koninkrijk Thailand en onderdeel van de drie dagen met festiviteiten rond de Thaise Nationale Dag.

NATIONALE FEESTDAG

De Royal Thai Embassy heeft Keng Vichianrat uitgenodigd om terug te keren naar Nederland om onder meer een 4-hands dinner te verzorgen met de Brits-Nederlandse chef Chris Naylor. Het evenement maakt onderdeel uit van Thai Kitchen to the World, een langlopend project dat Thaise keuken, gastronomie en ingrediënten wereldwijd promoot. 'Door de keukens van Vichianrat en Naylor te laten samensmelten, wordt de Thaise keuken niet alleen beter begrepen, maar wordt deze ook naar een hoger gastronomisch niveau getild,' zegt organisator Pasuwat Yathip van de Thaise ambassade.

OERKEUKEN

Keng Vichaianrat kwam als kind met zijn ouders naar Nederland, waar hij zich ontwikkelde tot chef. Hij kookte 10 jaar bij La Rive, uiteindelijk als Chef de Cuisine, en sleepte diverse internationale culinaire prijzen in de wacht. In 2018 keerde hij terug naar Thailand, waar hij onder meer bekend als finalist in het televisieprogramma Iron Chef Thailand. Na Chef de Cuisine geweest te zijn bij Michelin-restaurant Elements, inspired by Ciel Blue, runt hij nu zijn eigen creatieve restaurant Cave I.O. in Bangkok, waar hij de oerkeuken van miljoenen jaren geleden terugbrengt.

KENG X CHRIS | 4-HANDS DINNER

De culinaire activiteiten starten op 4 december met een receptie voor het Corps Diplomatique, aangeboden door de Royal Thai Embassy, bij Hotel Des Indes in Den Haag. De volgende dag vindt het 4-hands dinner plaats bij Restaurant Vermeer en op 7 december verzorgt Keng Vichianrat een kookdemonstratie tijdens de Christmas Shopping Night voor expats en internationals bij Sligro Den Haag Forepark. Voor Keng X Chris 4 hands-dinner is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan via de website van Restaurant Vermeer.

www.restaurantvermeer.nl

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com