Stichting eert overleden vinoloog Lotte Wolf

Stichting eert overleden vinoloog Lotte Wolf

The WineWolf Foundation opgericht

Vandaag, maandag 10 december is The WineWolf Foundation opgericht. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan vinoloog Lotte Wolf die op 11 september is overleden.

De stichting

The WineWolf Foundation is opgericht om in Lottes geest wijnen te kunnen blijven maken en om diverse activiteiten in de wijnwereld te kunnen ontplooien die zij tijdens haar leven een warm hart toedroeg. Het bestuur van The WineWolf Foundation wordt gevormd door haar vader Sjors Wolf, haar partner, sommelier Bjorn van Aalst en wijnvriend Willem Blankenstein. De stichting wordt ondersteund door de leden van het wijngenootschap Vinuminati, de proefclub waar Lotte vanaf de oprichting deel van uitmaakte.

Lotte Wolf

Vinoloog Lotte Wolf overleed onverwachts op 32-jarige leeftijd. Eerder dit jaar presenteerde ze drie wijnen onder haar eigen label: Touch of Dutch. Deze wijnen maakte ze vanaf 2016 in het Zuid-Afrikaanse Swartland. Lotte ontdekte haar passie voor wijn op 18-jarige leeftijd tijdens een wereldreis en werkte zich op tot sommelier in diverse toprestaurants, zoals Oud Sluis, het voormalige driesterrenrestaurant van Sergio Herman. Naast wijnmaker was ze afgelopen jaren wine-director bij Bridges, het restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand en schreef ze columns voor MissetHoreca.

Contacteer ons
Bjorn van Aalst The WineWolf Foundation
Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam