Nederlandse limoncello wil wereld veroveren

Het Nederlandse merk Fiorito Limoncello wil de wereld veroveren en geeft fans en partners de kans om te delen in het succes van hun familiebedrijf.

Verenigde Staten

‘Voor ons is het nu tijd om een volgende stap te maken en het merk internationaal uit te rollen,’ zegt eigenaar Franco Fiorito. ‘Dit kunnen we doen door de strategische samenwerking met Koninklijke De Kuyper en hun internationale netwerk. We willen ons in eerste instantie richten op de Verenigde Staten. Hiervoor is een investering nodig van minimaal 180.000 en maximaal 1.500.000 euro, voor het aanpassen van de verpakkingen en het opzetten van sales en marketing.'

Familiebedrijf

'Om het benodigde bedrag bijeen te krijgen starten we een equity-crowdfundingcampagne, omdat we zo al onze fans van het eerste uur kunnen mee laten profiteren van het succes. Zij krijgen straks de unieke kans om onderdeel te worden van ons familiebedrijf. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat zowel onze verkooppartners als consumenten het leuk zouden vinden om samen met ons de wereld te veroveren, omdat ze trots zijn op dit Nederlandse merk. Wij geloven heilig dat je moet delen om te kunnen vermenigvuldigen. Deelnemen kan al vanaf 100 euro.'

Beste limoncello ter wereld

Fiorito Limoncello werd ontwikkeld door de twee Nederlandse broers Franco en Benno Fiorito, die limoncello ontdekten bij hun familie in Sicilië. Zij namen het familierecept mee naar Nederland, waarna zij begonnen met het maken van limoncello in hun keuken, die al snel gretig aftrek vond onder vrienden. Toen er bestellingen binnenkwamen van Italiaanse toprestaurants, besloten zij de limoncello op de markt te brengen. De ambachtelijk gemaakte likeur won al snel internationale prijzen en is inmiddels volop verkrijgbaar in Nederland: in de horeca en bij slijters. Fiorito kreeg eerder het keurmerk ‘superiore’ en werd in maart uitgeroepen tot beste limoncello ter wereld.

Equity-crowdfunding

Fiorito is het eerste Nederlandse drankmerk dat geld ophaalt door middel van equity-crowdfunding. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van het Britse crowdfundingplatform Crowdcube. Equity-crowdfuning is een nieuw model voor ondernemers, waarbij fans en vrienden aandeelhouder worden en er geen banken of angel-investors nodig zijn. Crowdcube ontving in 2013 toestemming van FCA (Financial Conduct Authority) om de mogelijkheid te geven om aandeelhouder te worden in bedrijven die zijn gevestigd in Groot-Brittannië en biedt sinds kort ook buitenlandse bedrijven de kans om van dit netwerk gebruik te maken. De internationale crowdfundingcampagne is hier te volgen.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com