Chef Han Ji opent restaurant in Amsterdam

Oriental Bar & Kitchen UMAMI by Han op Overtoom

Chef Han Ji van restaurant HanTing Cuisine opent begin december een nieuw restaurant in onze hoofdstad: UMAMI by Han Amsterdam. Het is een Oriental kitchen & bar met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het moderne Aziatische restaurant wordt de Nederlandse flagship van het vernieuwde concept UMAMI by Han. Afgelopen zomer opende de eerste buitenlandse vestiging zijn deuren in Beijing.

Oriental Kitchen & Bar
Op dit moment wordt er al volop proefgedraaid. De nieuwe Oriental kitchen & bar op de Overtoom is een all-day concept met verschillende menu’s. Voor de zakelijke markt wordt een 40 Minute Lunch geserveerd, maar ook een uitgebreider lunchmenu in de varianten vlees/vis/vegetarisch. Ook is er een Afternoon Tea menu met verschillende bijpassende koffie- of theesoorten. Vanaf 27,50 bestel je een driegangenmenu met 6 sharing-gerechtjes per persoon. ’s Avonds is er een uitgebreide borrelkaart: naast cocktails met een Asian twist, kun je Asian finger-food bestellen. 

Gezondheid
Net als in de andere restaurants van de Han Group, speelt gezondheid bij UMAMI by Han een belangrijke rol. ‘Mensen zijn gelukkig steeds meer bezig met hun gezondheid en de invloed van eten en drinken hierop. De Aziatische keuken, zoals wij die serveren sluit erg goed aan bij deze trend. De verse ingrediënten, de lichte gerechtjes, de keuze uit verschillende soorten verse sappen en de tea-pairing passen bij deze trend,’ zegt chef Han Ji.

Ambitie
Afgelopen jaren is de Han Group bezig geweest om de kwaliteit van UMAMI by Han te verbeteren, wat onder meer resulteerde in een Bib Gourmand voor een drietal UMAMI by Han-restaurants. ‘Mijn ambitie voor UMAMI by Han Amsterdam is om dit restaurant culinair gezien meer richting Michelin-niveau te tillen,’ zegt Han Ji. ‘Het keukenteam van UMAMI by Han Amsterdam komt deels van HanTing Cuisine en is deels ingevlogen uit China, waar de chefs ervaring hebben opgedaan bij UMAMI by Han in Beijing. Ik wil kwalitatief hoogstaand en gezond eten bereikbaar maken voor een grotere doelgroep. Het kwaliteitsniveau van HanTing Cuisine, maar dan net iets simpeler en toegankelijker, in een laagdrempelige omgeving, zoals dat past bij deze tijd. En zeer betaalbaar. Dit is ook een richting die ik op wil gaan met HanTing.’ 

Han Group
De shared-dining restaurants UMAMI by Han zijn een onderdeel van de Han Group van Han Ji, net als restaurant HanTing Cuisine in Den Haag en Red Chilli in Nieuwe Niedorp. De Han Group verbindt de Oosterse en Westerse cultuur en wil ervoor zorgen dat Europeanen bewuster bezig zijn met voeding en gezondheid, geïnspireerd door de 5000 jaar oude Chinese Voedingsleer. Behalve in Amsterdam is UMAMI by Han gevestigd in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Beijing. 

www.umami-restaurant.com

Vincent van Dijk

PR/Communicatie Han Group, HBMEO

Carlijn de Visser

PR/Communicatie Han Group, HBMEO

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com