Michelin-chef Chris Naylor opent dönerpop-up

Chef Chris Naylor van Michelin-restaurant Vermeer opent komende zaterdagnacht een pop-up restaurant: Döner Vermeer. Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen toegankelijk voor Hotelnacht-deelnemers.

Berlijn

De inspiratie voor het tijdelijke restaurant haalde hij bij onze Oosterburen, in kebab-hoofdstad Berlijn. Chris Naylor: 'In Amsterdam is het onmogelijk om na middernacht echt goed te snacken, iets wat chefs natuurlijk graag doen. In Berlijn kun je kiezen uit heel veel kebabzaken van hoge kwaliteit. Heel anders dan de shoarma die we hier kennen met reepjes vlees, een blaadje sla, een waterige plak tomaat en een kledder saus.'

Ultieme broodje döner

'Tijdens Hotelnacht wil ik een grote droom laten uitkomen: een eigen Döner-zaak. Maar dan op hoog niveau. Hier wil ik het ultieme broodje döner serveren. We doen drie soorten vlees: kip, kalfssukade en lamsbout, met huisgebakken brood en gegrilde en gepekelde groenten. Hierbij serveren we een chilli- en een knoflooksaus, waarvan ik het recept niet ga prijsgeven. En we serveren handgemaakte, triple cooked friet erbij met piccalily en béarnaise-saus.'

Topchampagnes

Er is ruimte voor 65 gasten tegelijkertijd. Voor 30 euro krijg je een Döner met friet en een glas champagne. Het is ook mogelijk om alleen Döner te bestellen voor 15 euro of een frietje te halen voor 4 euro. Er worden topchampagnes geschonken voor 12 euro per glas. Reserveren is niet mogelijk. 'We gaan uit van het first in, first served-principe. Take-away is ook mogelijk, voor de mensen die snel weer door moeten naar het volgende Hotelnacht-evenement.

Hotelnacht 2018

Döner Vermeer is alleen open tijdens Hotelnacht 2018, het evenement waarbij Amsterdammers een keer op hotelvakantie kunnen in eigen stad. Eerder opende Chris Naylor tijdens Hotelnacht het succesvolle pop-up restaurant Roomservice at Olof's.

www.hotelnacht.nl

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com