Duizenden Amsterdammers op vakantie in eigen stad

Duizenden Amsterdammers op vakantie in eigen stad

ACHTSTE EDITIE VAN HOTELNACHT WAS GROOT SUCCES

Afgelopen weekend gingen duizenden Amsterdammers weer op vakantie in eigen stad tijdens Hotelnacht. Er waren meer vakantiegangers en er werden meer kamers geboekt dan voorgaande jaren, wat zorgde voor drukbezochte hotelfeestjes.

60 hotelfeestjes

De opening van Hotelnacht vond plaats op de 23e verdieping van het vorige week geopende nhow Amsterdam RAI. Het programma daarna bestond uit een ongeveer 60 culinaire en creatieve hotelfeestjes met het thema muziek als rode draad. Van een botanical pool party bij Hotel Jakarta tot een champagne jazz club bij TwentySeven, van een kookworkshop bij Okura tot een hiphopfeest bij hotel Kimpton De Witt, van een circusfestival in de Koepelkerk tot Asian Karaoke bij het Conservatorium.

Pop-uprestaurant in Vondelpark

Eén van de absolute hoogtepunten was een viergangendiner van Michelinchef Chris Naylor in de fietstunnel van het Vondelpark, voor de gelegenheid omgebouwd tot sterrestaurant. Het eten werd geserveerd door de fietsers van bezorgservice Deliveroo. Op zondag waren er veel speciale brunches: van een boozeless beautybrunch en bottomless brunch tot een anti-katerbrunch met massage bij Lloyd Hotel. Het evenement werd 's avonds afgesloten met tangojazz bij Café Americain.

Uitgelaten vakantiestemming

'Amsterdammers stonden rijendik te wachten tot ze naar binnen konden voor een kussengevecht, een sprong in de ballenbak, een fotomoment in een circuskanon, of een andere creatieve activiteit. Overal heerste een uitgelaten vakantiestemming,' zegt organisator Vincent van Dijk. Meer dan 3.400 Amsterdammers bleven overnachten. Ruim 8.000 deelnemers trokken langs de 40 deelnemende hotels. Alle Hotelnacht-diners, -brunches en andere activiteiten waren volgeboekt.

Best Hotel Bar Awards 2020

Tijdens Hotelnacht werden traditiegetrouw ook de prijzen uitgereikt voor de beste hotelbars van Amsterdam. De Belvedere Best Hotel Bar Award ging naar de nieuwe bar Super Lyan, de publieksfavoriet was wederom SkyLounge Amsterdam. De Priceless Cocktail werd uitgereikt aan Juniper & Kin van QO Amsterdam. De achtste editie van Hotelnacht werd mogelijk gemaakt door Mastercard.

Pop-up restaurant Vermeer X Deliveroo
Pop-up restaurant Vermeer X Deliveroo
Asian Karaoke Bar - Conservatorium
Asian Karaoke Bar - Conservatorium
Story image
Vincent van Dijk
Vincent van Dijk Press communication, HBMEO

 

 

 

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam