Lancering Comtes de Champagne Grand Cru 2007

Afgelopen weekend werd de Comtes de Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2007 gelanceerd. Deze bijzondere vintage werd gepresenteerd, tijdens een champagne-ontbijt bij Michelinster-restaurant Vermeer in Amsterdam. 

Mikael Falkman - ambassadeur van Champagne Taittinger
Mikael Falkman - ambassadeur van Champagne Taittinger

Champagne-ontbijt

Mikael Falkman, ambassadeur en area-manager Nederland van Champagne Taittinger presenteerde deze bijzondere vintage tijdens een uitgebreid champagne-ontbijt, dat werd verzorgd door Michelin-chef Chris Naylor. 'Champagne kan elk moment van de dag gedronken worden. Wat is er feestelijker dan ontbijten met een glas Comtes de Champagne? Deze fantastische vintage uit het uitzonderlijke wijnjaar 2007 overtreft alle verwachtingen. Vanaf het moment dat de champagne met goud-groene glinstering in het glas wordt geschonken en de delicate bubbels zichtbaar worden. Deze elegante wijn doet zijn reputatie eer aan met frisheid, kracht, mineraliteit, zachtheid en fruitigheid. Ook voor de langere termijn heeft hij erg veel potentie.'

Comtes de Champagne 2007

De Comtes de Champagne Grand Cru Blanc de Blancs 2007 heeft een fijne en delicate neus die witte bloesem combineert met een lichte mineraliteit. Hij heeft boventonen van de Anjou-peer, witte perzik en goudgele rozijnen, gevolgd door subtiele hints van anijs en geroosterde tonen. De smaak is levendig door een combinatie van citrus en mineralen, direct gevolgd door een complexe, maar zachte frisheid die de perfecte balans creëert tussen rijpheid en een volle ronde smaak. De afdronk is aangenaam lang, knisperend en heeft tonen van gezouten boter.

Wijnjaar 2007

Het wijnjaar 2007 was een uitzonderlijk en verrassend jaar, wat betreft de ontwikkeling van de druiven en de uiteindelijke wijn in het glas. Na een milde winter met ongewoon hoge temperaturen, begonnen de druiven vroeg te groeien. Iedereen verwachtte medio augustus te kunnen oogsten, maar in mei was het weer in de Champagne heel ongewoon. Dit zorgde ervoor dat er grote verschillen ontstonden in deze regio en de volle bloei alleen werd bereikt tussen 24 mei en 1 juni. Eind augustus kwam de zon terug en begonnen de druiven te rijpen. Oogsten kon al op 30 augustus, onder een koude, droge wind. Dit resulteerde in een gezonde en kwalitatieve oogst.

Comtes de Champagne

Comtes de Champagne is zeldzaam, omdat er strenge criteria worden gehanteerd door de overheid. Voor de productie worden er slechts kleine volumes gemaakt en alleen in zeer goede oogstjaren. Er zijn sinds 1952 maar 35 vintages gemaakt. De Comtes de Champagne Grand Cru Blanc de Blancs wordt gemaakt van uitsluitend chardonnay-druiven van de beste wijngaarden in de Côte des Blancs. Vijf procent van de uiteindelijke wijn heeft 4 maanden op nieuwe eiken vaten gerijpt. Vervolgens rijpt deze champagne nog eens 10 jaar in de kelders van Saint-Nicaise (UNESCO World Heritage) voor hij op de markt komt. Ook deze 2007 wordt slechts geschonken bij enkele toprestaurants, zoals Vermeer Amsterdam. Daarnaast is in Nederland slechts een kleine hoeveelheid beschikbaar voor verkoop. Comtes de Champagne staat onder meer op de kaart topzaken als Bij Jef*, ’t Lansink*, Bubbles & Wines, Atelier du Champagne, L’Europe, Okura, Restaurant Da Vinci *.

Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve chardonnay-druif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie. Door het opbouwen van relaties met gerenommeerde distributeurs, een jong team met focus op de toekomst en de keuze voor een selectieve distributie (gericht op Horeca) is Taittinger een sterk groeiend merk in de Nederlandse markt.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com