Komend weekend start Vroegboekactie Hotelnacht 2020

Komend weekend start Vroegboekactie Hotelnacht 2020

Voor de 8e keer gaan Amsterdammers op vakantie in eigen stad

Komende zaterdag 28 september kunnen Amsterdammers met een Vroegboekcode als eerste een kamer boeken voor Hotelnacht 2020.

Veertig tophotels
​Voor de achtste keer gaan Amsterdammers massaal op vakantie in eigen stad tijdens Hotelnacht op 18 en 19 januari. Zo'n veertig tophotels openen weer hun deuren voor hun stadsgenoten en organiseren een weekend lang leuke borrels, afternoon-tea's, diners, cocktailfeestjes, masterclasses en allerlei creatieve feestjes. Twee dagen lang kunnen Amsterdammers hun eigen stad bekijken door de bril van een toerist en mooie hotelbars, hotelrestaurants en spa's ontdekken. 

Hotelnacht 2019 - Animal Party in de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam
Hotelnacht 2019 - Animal Party in de Koepelkerk van het Renaissance Amsterdam

Nieuwe hotels
​Er doen dit keer weer veel bekende hotels mee, maar er is ook een aantal nieuwkomers. Organisator Vincent van Dijk: 'Amsterdam groeit. We zien dat er steeds meer bijzondere hotels bij komen in stadsdelen buiten het centrum, zoals Yotel in Noord en nhow Amsterdam RAI in Zuid. Er ontstaan zelfs hele nieuwe hotelwijken, zoals het Amstelkwartier met QO Amsterdam en Van der Valk Amsterdam-Amstel en Houthaven met BOAT&CO. Daarnaast is het oude centrum enorm opgeknapt en zorgen fraaie nieuwe en gerenoveerde hotels zoals W, art'otel, Victoria en NH Grand Hotel Krasnapolsky voor levendige uitgaansplekken voor de Amsterdammer, die vroeger met een grote boog om het centrum reed.'

Bizarre drukte
​'In deze tijd wordt er veel geklaagd over de bizarre drukte in de stad, maar we vergeten wel eens hoe belangrijk toerisme en hotels zijn voor de economie van onze stad. De drukte wordt de hotels vaak aangewreven, maar die wordt met name veroorzaakt door budget-airlines en een verkeerd imago. De gasten van tophotels zijn juist mensen die geld besteden aan taxi's, restaurants en musea. Maar tijdens Hotelnacht is Nederlands de voertaal in de Amsterdamse hotels en kunnen wij zelf genieten van al het moois dat onze tophotels te bieden hebben.'

Hotelnacht 2019 - Naked Party op het dakterras van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
Hotelnacht 2019 - Naked Party op het dakterras van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

Vroegboekactie
Vanaf zaterdag 28 september 12.00 start de Vroegboekactie, waarbij voor het eerst wordt gewerkt met een wachtsysteem. Zo krijgt iedereen evenveel kans om een leuke hotelkamer met twee voordelige Hotelnacht Tickets te boeken. De volgende dag vanaf 12.00 uur kunnen ook Amsterdammers die geen Vroegboekcode hebben een hotelkamer met tickets boeken.

www.hotelnacht.nl

Vincent van Dijk
Vincent van Dijk Press communication, HBMEO

 

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam