Hotels organiseren recruitmentdag voor asielzoekers

Hotels organiseren recruitmentdag voor asielzoekers

FROM REFUGEE TO EMPLOYEE

Op donderdag 30 augustus organiseren hotels een recruitmentdag voor vluchtelingen die een baan zoeken in de hospitality-industrie, een branche die kampt met een enorm personeelstekort.

Hotelprofessionals

De wervingsdag is een initiatief van Stichting Movement on the Ground en is bedoeld om vluchtelingen aan een baan te helpen in de gastvrijheidsindustrie. In september sluit het tijdelijke hotel in de voormalige Bijlmerbajes, dat werd gerund door vluchtelingen. Om te zorgen dat de 26 werknemers kunnen doorstromen naar andere hotels, krijgen zij de kans om zich te presenteren aan recruiters van onder meer het InterContinental Amstel Amsterdam, het nieuwe QO Amsterdam, Kimpton De Witt Hotel en Crowne Plaza Amsterdam-South. In het tijdelijke hotel hebben de vluchtelingen onder begeleiding van hotelprofessionals ervaring opgedaan als bijvoorbeeld receptionist, housekeeper of hotelmanager.

Een nieuw leven

Naast de medewerkers uit het gevangenishotel krijgen ook andere statushouders de kans om in contact te komen met de hotels tijdens de recruitmentdag. Bijvoorbeeld een aantal vluchtelingen die in hun thuisland werkzaam waren in de hospitality-branche.
‚ÄčNina Schmitz, directeur van Movement on the Ground: ‘We vinden het belangrijk dat we deze mensen helpen om weer controle te krijgen over hun eigen leven. Hoe kan dit beter dan door ze een baan te geven? Dan is de kans op integratie namelijk het grootst en leren ze de taal en de finesses van onze cultuur.'

Bijlmerbajeshotel groot succes

Het hotelproject The Movement Hotel was een groot succes. Al 20 medewerkers van het hotel in de voormalige gevangenis zijn inmiddels doorgestroomd naar het bedrijfsleven, zowel binnen als buiten de horeca. In totaal hebben bijna 6.000 toeristen een nachtje doorgebracht in een voormalige cel, via boekingspartner Booking.com, die dit project heeft ondersteund. Een deel van de opbrengsten van het project komt ten goede aan stichting Movement on the Ground, die dit gebruikt voor projecten in Griekenland en Nederland.

QO Amsterdam

De recruitmentdag vindt plaats in het nieuwe QO Amsterdam. Na een centrale presentatieronde vinden er korte één-op-ééngesprekken plaats met in totaal 11 hotelrecruiters. De deelnemers krijgen nog dezelfde dag te horen of zij worden uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Movement on the Ground

Stichting Movement on the Ground werd opgericht in 2015 om een menswaardig en duurzaam antwoord te geven op de vluchtelingencrisis. Sinds de start van deze crisis is de stichting actief op het Griekse eiland Lesbos. The Movement Hotel was het eerste project in Nederland. Het is de bedoeling dat er meer projecten worden opgestart om te zorgen dat vluchtelingen de kans krijgen om zo goed mogelijk te integreren in de Nederlandse maatschappij.

Pers-accreditatie

De recruitmentdag BACK TO WORK vindt plaats op donderdag 30 augustus van 14.30 - 17.00 uur, bij QO Hotel in Amsterdam. Tijdens de recruitmentdag is het (beperkt) mogelijk om opnames te maken en deelnemers te interviewen. Voor persaccreditatie, neemt contact op met HBMEO.

Deze hotels doen mee aan BACK TO WORK:

  • QO Amsterdam
  • InterContinental Amstel Amsterdam
  • Kimpton De Witt Hotel
  • Crowne Plaza Amsterdam-South
  • Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol
  • Holiday Inn Amsterdam
  • The Vincent Hotel Group (Including Holiday Inn Express Schiphol, Holiday Inn Express Amsterdam-South, Holiday Inn Express Amsterdam Arena Towers and Holiday Inn Amsterdam Arena Towers)
  • The Student Hotel
Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam