Hotelnacht weer een groot succes

De zevende editie van Hotelnacht was een groot succes. Afgelopen weekend gingen Amsterdammers weer op vakantie in eigen stad. Voor een speciale prijs konden ze blijven slapen in de meest bijzondere hotels, zoals Conservatorium, Pulitzer of Lloyd Hotel. Daarnaast konden zij het hele weekend naar zo’n 60 culturele, creatieve en culinaire feestjes.

 

Vakantiestemming
‘De sfeer zat er goed in,’ volgens organisator Vincent van Dijk. ‘Ondanks de winterkou was iedereen in vakantiestemming. Tot diep in de nacht werd er gedronken en gedanst en bij veel hotels stonden rijen Amsterdammers.' Hotelnacht was helemaal uitverkocht, zowel kamers als tickets.

7.500 Amsterdammers
Meer dan 30 hotels deden dit jaar mee aan Hotelnacht. In totaal bleven zo’n 3.000 Amsterdammers slapen en trokken meer dan 7.800 mensen van hotelfeestje naar hotelfeestje. Zo konden mensen whisky-cocktails drinken in een jacuzzi op het dakterras van de SkyLounge, lasergamen in de Olofskapel van Barbizon Palace, naar een cocktail-party in het Victoria Hotel of naar de Animal Party in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel. Erg populair waren de ‘late night snacks’ bij toprestaurants als Vermeer, Bord’Eau en Taiko. De opening vond plaats bij QO Amsterdam. Op zondag waren er nog diverse brunches en borrels en konden mensen op excursie naar Amsterdam Noord.

Best Hotel Bar Awards
Tijdens Hotelnacht werden voor de zesde keer de Belvedere Best Hotel Bar Awards uitgereikt. Pulitzer Bar kreeg de prijs voor de beste hotelbar van Amsterdam, SkyLounge Amsterdam kreeg de publieksprijs. Beste nieuwe hotelbar was Malabar in Jakarta Amsterdam, Juniper & Kin kreeg de prijs voor de meest duurzame hotelbar, TwentySeven werd bekroond tot de meest creatieve bar en Juniper & Kin werd uitgeroepen tot de meest duurzame hotelbar.

Hotelnacht
Eén keer per jaar openen Amsterdamse hotels de deuren voor hun stadsgenoten om te laten zien wat zij in huis hebben en om ambassadeurs te creeren voor hun hotelbars, hotelrestaurants en voor Amsterdam als toeristische bestemming.

 

Vincent van Dijk

Woordvoerder, HBMEO

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com