Hilton BeNeLux opent eerste plasticvrije hotelkamer in Amsterdam

Hilton Benelux opent op dinsdag 24 juli de eerste plasticvrije hotelkamer. De kamer in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, maakt onderdeel uit van een wereldwijde themaweek die Hilton samen met zijn partners organiseert rond de 'cut down on plastic' en markeert de start van een nieuw tijdperk.

 

Natuurlijke uitstraling

Hilton ging bij de ontwikkeling van de Plastic Free Hotel Room veel verder dan het vervangen van alleen de single-use plastic items. General manager Caroline Receveur: "We hebben geprobeerd om alle items die plastic bevatten te vervangen door een natuurlijk alternatief. Zo is het tapijt vervangen door een duurzame houten vloer, is het bed vervangen door een bed van 100% natuurlijke materialen en zijn de gordijnen gemaakt van natuurlijk linnen. Het resultaat is een prettige ruimte, met een hoogwaardige, natuurlijke uitstraling. Niet voor alles was een plasticvrije vervanger voorhanden. Zo hebben we bijvoorbeeld besloten om in plaats van een televisie een houten schaakspel neer te zetten."

Leerzaam proces

Caroline Receveur: "Voor ons was de totstandkoming van de kamer een erg leerzaam proces. Het drukte ons even met de neus op de feiten hoeveel plastic er in alle spullen om ons heen zit en maakte ons een stuk fanatieker om het gebruik van plastic in ons hotel terug te dringen. Als er één branche is, waar je met relatief kleine veranderingen grote effecten kunt bereiken, dan is het de hotelbranche. We proberen zowel met de Hilton-hotels als met onze Amsterdamse collega-hoteliers de krachten te bundelen, want alleen zo kunnen we zorgen voor de cultuuromslag die nodig is."

600.000 plastic flesjes

Al eerder besloot Hilton om het gebruik van plastic waterflesjes in meetingrooms af te schaffen. Dit leidde alleen al in de BeNeLux-hotels tot een reductie van 600.000 PET-flessen per jaar. Ook het gebruik van plastic rietjes is gestaakt, wat ervoor zorgt dat er jaarlijks niet 552.000 rietjes bij het afval verdwijnen. Belangrijke stappen, maar nog niet genoeg volgens de Belgische en Nederlandse Hilton-hotels.

Nieuw tijdperk

Tijdens de Global Week of Service komen alle Hilton-hotels van de BeNeLux bijeen om samen met leveranciers en experts te kijken wat zij verder kunnen doen om het gebruik van single-use plastic te beteugelen. De bedoeling is dat er voor het eind van het jaar een aantal grote stappen wordt gemaakt. Zo worden de plastic waterflesjes bij de receptie en in de minibars vervangen door hervulbare flesjes van Join the Pipe, worden de plastic pennen vervangen door pencils die je na gebruik kunt planten en gaan de hotels over op hervulbare soap-dispensers. De eerste plasticvrije hotelkamer markeert een nieuw tijdperk.

Partners

De Hilton Plastic Free Hotel Room wordt mede mogelijk gemaakt door Bebo Vloeren, COCO-MAT, Dutch Home Fabrics, Hans Grohe, Silvaluxe en TWO-O. De kamer wordt verhuurd aan gasten van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, waarbij een deel van de opbrengsten ten goede komt aan de Plastic Soup Foundation.

Hilton Benelux:

  • DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
  • Waldorf Astoria Amsterdam
  • Hilton Amsterdam 
  • Hilton Amsterdam Schiphol Airport
  • Hilton Rotterdam
  • Hilton The Hague
  • Hilton Garden Inn Leiden
  • Hilton Royal Parc Soestduinen
  • Hilton Brussels
  • Hilton Antwerp

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com