'Het is alsof je kunst draagt'

GASSAN toont Vintage collectie tijdens Mastercard Hotelnacht

Presentatie GASSAN Vintage collectie tijdens Mastercard Hotelnacht 2024
Presentatie GASSAN Vintage collectie tijdens Mastercard Hotelnacht 2024

Tijdens de negende editie van de Mastercard Hotelnacht werd de nieuwe GASSAN Vintage-collectie gepresenteerd in de voor deze gelegenheid gecreëerde Moët & Chandon Vintage Salon van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park.

Afgelopen december werd GASSAN Vintage collectie gelanceerd. 'In de hedendaagse juwelentrends is veel vintage terug te zien, zegt Marly van den Putten van GASSAN Diamonds. 'Daarom vonden we het de hoogste tijd om GASSAN Vintage toe te voegen aan onze juwelencollecties. Vintage klassiekers combineren met hedendaagse juwelen, maakt je juwelen-wardrobe compleet. Het zijn stukken, afkomstig van de mooiste juwelenhuizen zoals Cartier, Graff, Tiffany & Co of Van Cleef & Arpels, een ware verzameling aan rijke historie. Het is alsof je kunst draagt.'

LA PANTHÈRE

Eén van de masterpieces van afgelopen zaterdag was de Cartier Panthère bracelet uit 1980. Marly van den Putten: 'Louis Cartier was gefascineerd door Jeanne Toussaint, socialite in Parijs, en haar gevoel voor mode. Zij was de IT-girl van de jaren ‘20. Toussaint was obsessed met de panter. Haar appartement was gevuld met panterhuiden, verzameld en geschonken aan haar vanuit de hele wereld. Iedereen noemde haar La Panthère. Mede door Toussaint is de panter een terugkerend fenomeen binnen Cartier.'

PALOMA PICASSO

Een ander onmisbaar juwelenhuis in de GASSAN Vintage collectie is Van Cleef & Arpels, een merk ontstaan uit liefde tussen Estelle Arpels en Alfred van Cleef. Eén van de favorieten vormen de Day & Night oorbellen met een prachtige Lapis Lazuli hangers aan de geborstelde gouden knopen. Er werden drie prachtige creaties van Paloma Picasso getoond waar je de artistieke invloeden van haar jeugd sterk in terugziet. Oorbellen met citrien, een ring met peridot en een beeldschone gewoven armband met diamanten kruisjes. Tot slot werd Tiffany & Co getoond. Een merk met haar iconische blauwe kleur, een must in de collectie.

MASTERCARD HOTELNACHT

Tijdens Mastercard Hotelnacht maken Amsterdammers kennis met de mooiste hotels van de stad, die in samenwerking met partners bijzondere evenementen organiseren. In de speciaal tot leven geroepen Vintage Salon van het nieuwe Pillows Grand Boutique Hotel aan het Oosterpark, werd de presentatie van GASSAN gecombineerd met een tasting van Moët & Chandon vintages. De Mastercard Hotelnacht wordt sinds 2023 gelanceerd.

Vincent van Dijk

Vincent van Dijk

Press communication, HBMEO

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com