Gin Festival breidt uit naar andere steden

Gin Festival Amsterdam vindt plaats op vrijdag 18, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei

Op vrijdag 18, zaterdag 19 mei en zondag 20 mei, vindt voor de derde keer het Gin Festival Amsterdam plaats. De opzet van het festival wordt opnieuw groter dan de vorige edities en is verlengd naar drie dagen. In juni zal het populaire gin-evenement ook in Utrecht en Rotterdam worden georganiseerd.

120 GINS

Tijdens de Gin Festivals presenteren 50 producenten en leveranciers zo'n 120 verschillende gins, die allemaal geproefd kunnen worden. Ook zijn er doorlopend masterclasses en seminars. Sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over alle facetten van hun vak: het ontwikkelen en destilleren van de gin, maar ook over de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Ook kunnen er tasting-sessies worden bijgewoond, waar verschillende stijlen gin en jenever worden geproefd.

Masterclass tijdens Gin Festival Amsterdam (Foto: Ming Chao)
Masterclass tijdens Gin Festival Amsterdam (Foto: Ming Chao)

TWEEDE GOLF

Vanwege de grote belangstelling, is het festival in Amsterdam vorig jaar verlengd tot twee dagen. Toen kwamen 2.400 bezoekers op het festival af. Dit jaar worden in Amsterdam nog eens zo'n 1.000 deelnemers meer verwacht dan vorig jaar. Organisator en gin-expert Albert van Beeck Calkoen: 'Dat de gin-trend nog steeds groeit, blijkt uit de elk jaar groter wordende belangstelling van deelnemers en merken. Gin bevindt zich dit jaar in de tweede golf: ook buiten Amsterdam ​ groeit de G&T-categorie exponentieel. Daarom hebben we besloten om het festival uit te breiden naar Utrecht en Rotterdam.' Hiervoor gaat Van Beeck Calkoen een samenwerking aan met drankspecialist Rick van Bezooijen. In Utrecht strijkt het Gin Festival neer in de oude gevangenis aan het Wolvenplein, terwijl in Rotterdam de Cruise Terminal tot een gin-walhalla wordt omgetoverd.

PERSOONLIJK SMAAKPROFIEL

Albert van Beeck Calkoen: 'Gin & tonic is een vaste categorie geworden en tegenwoordig kan er bij bars en drankspeciaalzaken vaak gekozen worden uit een flinke lijst mooie gins en tonics. Mensen proeven steeds bewuster welke gin aansluit bij hun persoonlijke smaakprofiel en leren ook de verschillen tussen tonics herkennen. Gin & tonic heeft ervoor gezorgd dat er meer interesse ontstaat voor andere mixen, cocktails en voor dranken zoals jenever en vermouth.'

Bij 50 verschillende stands kan gin worden geproefd (Foto: Ming Chao)
Bij 50 verschillende stands kan gin worden geproefd (Foto: Ming Chao)

SUSTAINABILITY

Om te voorkomen dat er tienduizenden plastic bekers worden weggegooid, wordt er ook dit jaar bij alledrie festivals gewerkt met glaswerk van Things for Drinks. Alle bezoekers krijgen een proefglas bij binnenkomst en voor de mixen kan een ​ longdrink worden aangeschaft. Ook worden er dit jaar geen rietjes meer gebruikt, om het plastic afval terug te dringen, een trend die we komende jaren bij meer bars en festivals zullen zien.

Het Gin Festival Amsterdam vindt plaats bij Undercurrent, op het NDSM-terrein (Foto: Ming Chao]
Het Gin Festival Amsterdam vindt plaats bij Undercurrent, op het NDSM-terrein (Foto: Ming Chao]

PROGRAMMA

Tickets voor de Gin Festivals zijn verkrijgbaar vanaf 19,99 euro. Bij de tickets zijn de masterclasses, seminars en workshops inbegrepen, net als het proeven van de verschillende dranken. Voor mixen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het precieze programma wordt een week voor aanvang via de website bekendgemaakt. In ​ Amsterdam pendelt er opnieuw een gratis Gin Boot tussen het Centraal Station en Undercurrent. Op de festivalterreinen staan behalve drank-stands ook verschillende foodtrucks, variërend van hamburgers tot taco’s en dim-sum. Het aanbod verschilt per festivallocatie.

Voor tickets en meer informatie, kijk op www.ginfestival.nl

DATA GIN FESTIVALS

Amsterdam: vrijdag 18, zaterdag 19 mei ​ en zondag 20 mei (15:00 - 22:00 uur)
Utrecht: vrijdag 8 & zaterdag 9 juni (15:00 - 22:00 uur)
Rotterdam: zaterdag 23 juni (15:00 - 22:00 uur)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com