Eerste IHA Awards uitgereikt

TIJDENS GOED BEZOCHTE INDEPENDENT HOTEL SHOW

Tijdens een succesvolle, derde editie van de Independent Hotel Show Amsterdam zijn voor de allereerste keer de IHA Awards uitgereikt. Eric Toren van hotel TwentySeven werd uitgeroepen tot Independent Hotelier of the Year. Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen sleepte de award in de wacht voor Best Hotel Concept.

EEN HOOGTEPUNT

'In Londen, waar het hotelevenement al veel langer wordt georganiseerd, is de award-uitreiking altijd een hoogtepunt,' vertelt beursmanager Mieke Berkers. 'Wij vonden het tijd om de award-show ook naar Amsterdam te halen. Hiermee kunnen we bijzondere onafhankelijke hotels en hoteliers in de spotlight zetten en krijgt de branche nog meer glans.' Ook in Amsterdam was de uitreiking druk bezocht. Honderden hoteliers uit binnen- en buitenland kwamen af op de uitreiking.

WHATSAPP

De Hotel Partnership of the Year Award ging naar Lacoly, een tool die het mogelijk maakt dat hotels met hun gasten op een laagdrempelige manier kunnen communiceren via WhatsApp. Oprichter Dirk Taselaar nam de prijs in ontvangst. 'Het is belangrijk dat hotels en bedrijven veel meer samenwerken, om nieuwe oplossingen en innovaties te creëren,' zegt Mieke Berkers. 'Alleen zo komt de branche vooruit. Daarom hebben we deze prijs in het leven geroepen.'

OUTSTANDING ACHIEVEMENT

Hotelier Piet Boogert ontving een Outstanding Achievement Award. Na 18 jaar nam hij vorig jaar afscheid van 'zijn' Lloyd Hotel. Volgens de jury is hij de 'personificatie van hospitality'. Hij heeft met zijn hotel veel betekend voor de stad Amsterdam, de buurt en alle maatschappelijke en culturele organisaties waar hij zich voor inzette. Tot slot werd ook een prijs uitgereikt voor de Best Hotel Website of the Year, mogelijk gemaakt door Hoteliers.com. Deze ging naar Hotel Pincoffs in Rotterdam.

SUCCESVOLLE EDITIE

'We kijken terug op een zeer succesvolle derde editie. Het was beide dagen veel drukker dan vorige jaren. Ook waren er meer internationale gasten dan de eerste twee keer. Veel hoteliers uit België, maar er waren ook veel Duitse en zelfs Amerikaanse bezoekers. Het seminar-programma werd ook goed bezocht en van de standhouders kregen we terug dat ze erg blij waren met de waardevolle contacten die ze hebben gelegd. We kijken uit naar de volgende editie, op 12 & 13 maart 2024.'

INDEPENDENT HOTEL SHOW

De Independent Hotel Show Amsterdam is een evenement, bedoeld voor managers van boetiek- en luxehotels. Behalve meer dan 200 exposanten is er een uitgebreid seminar-programma dat ingaat op de actuele ontwikkelingen in de branche.

www.independenthotelshow.nl

Fotografie: Thirawut Kluebkaeo

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com