De nieuwe zomertrend: blauwe thee

De nieuwe zomertrend: blauwe thee

Vandaag presenteert theesommelier Kiona Malinka dé nieuwe theetrend van 2019: een 100% natuurlijke blauwe thee zonder kleurstoffen.

Natural Blue Tea van het Nederlandse kwaliteitsmerk Crusio Thee bevat een bijzonder ingrediënt dat een felblauwe kleur afgeeft, zodra je er heet water overheen giet. Dit bloemetje wordt in Thailand niet alleen gebruikt vanwege zijn opvallende kleur, maar vanwege de talrijke positieve eigenschappen op het menselijk lichaam en zijn kalmerende effect.

Gezondheid

Kiona Malinka: 'Mensen willen tegenwoordig iets bijzonders in hun glas, niet een standaard kopje thee. Liefst met een opvallende smaak of kleur, thee met een een bijzonder verhaal of die en positief effect heeft op de gezondheid. Deze Thaise thee heeft het allemaal en ik verwacht dan ook dat deze thee de zomerterrassen gaat overspoelen. De kleur is zo bizar intens, dan je niet verwacht dat het een natuurlijk product is. Leuk detail: als je er een drupje citroensap aan toevoegt, verandert de kleur in roze of krijgt de thee een paarse gloed.'

Butterfly Pea

Het kruid van deze thee (infusie) is afkomstig uit de bergen van Thaise regio Hang Dong. Het is de bloesem van de Butterfly Pea, oftewel de vlindererwt. In Azië wordt dit kruid vaak gecombineerd met lemongrass en wordt het onder andere gedronken voor een heldere geest,  tegen ontstekingen of huiduitslag, om veroudering van de huid tegen te gaan en bij bepaalde oogziekten.

Theecocktails

De smaak van de indigoblauwe thee is bloemig met kruidige tonen en heeft een licht pepertje. Door de veelzijdigheid is hij uitstekend te combineren. Hij wordt zowel warm gedronken als koud, bijvoorbeeld als ijsthee of coldbrew tea. Door de opvallende blauwe kleur en unieke smaak is de thee een dankbaar ingrediënt voor cocktails en mixen.

De thee is verkrijgbaar in de betere horecazaken en via de webwinkel van Crusio (9,25 euro per blikje).

 

Contacteer ons
Vincent van Dijk Perscommunicatie, HBMEO
Kiona Malinka Eigenaar, Crusio Thee
Vincent van Dijk Perscommunicatie, HBMEO
Kiona Malinka Eigenaar, Crusio Thee
Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

HBMEO
Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam