De bubbeltrends van 2018/2019

Wat drinken we met Oud & Nieuw?

We gaan rap richting het nieuwe jaar, dus de voorbereidingen voor een knallend uiteinde zijn begonnen. Maar wat zijn precies de bruisende bubbeltrends van dit moment?

Big is beautiful

Bijzondere flesformaten zijn dit jaar in en dat geldt zeker ook voor champagne. Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een flinke fles? Verwen je vrienden met een mooie Magnum (1,5 liter), Jeroboam (3 liter of) pak écht uit met een Mathusalem (6 liter).
Bijvoorbeeld: Taittinger Brut Réserve magnum.

Luxury bubbles

Waar we dit vroeger alleen met Oud & Nieuw dronken, grijpen we tegenwoordig elke gelegenheid aan om het leven te vieren met champagne. En dat mag vandaag de dag ook wat kosten. Een mooie Cuvée de prestige blanc-de-blancs, bijvoorbeeld. Van 100% chardonnay. Want 2018 is natuurlijk het jaar waarin we deze druif hebben herontdekt.
Bijvoorbeeld: Taittinger Comtes Blanc de Blancs.

Rosé Bubbly  

Rosé is passé? Zeker niet! En vooral niet de rosé champagne. Dit is de enige rosé die gemaakt mag worden door aan witte wijn een beetje rode wijn toe te voegen. Een rosé champagne ziet er nét even wat feestelijker uit en combineert ook leuk met het diner, want champagne drinken we echt niet meer alleen onder het genot van vuurwerk.
Bijvoorbeeld: Taittinger Prestige Rosé.

Zero sparkling

We kunnen er niet omheen: 2018 is het jaar van NOLO (no alcohol / low alcohol). We zien dan ook steeds meer alcoholvrije bubbels op de markt komen, voor wie wel wil knallen, maar volgend jaar toch een frisse start wil maken. Bijvoorbeeld met een lekkere sparkling chardonnay? De kwaliteit van non-alcoholwijn wordt steeds beter, dus dit goede voornemen is best haalbaar. Bijvoorbeeld: 
Appalina Chardonnay alcoholvrij.

Champagne-cocktails

Cocktails zijn niet meer weg te denken van onze feestjes, dus zeker met Oud & Nieuw shaken we er flink op los. En wat heeft een luxere uitstraling dan een champagne-cocktail? Bijvoorbeeld een Bellini, de Classic Champagne Cocktail of een sparkling Negroni. Zit je volledige kerstbonus al in cadeaus? Champagne kan uiteraard ook worden vervangen door prosecco.

Pét-Nat

Natuurlijke en niche-wijnen zijn allebei hot. Deze wijn is het lievelingetje van menig sommelier. Pét-Nat staat voor pétillant naturel. Een natuurlijke bubbelwijn zonder toevoegingen van suiker en gist. Precies zoals onze voorvaderen ooit bubbelwijn maakten. Pét-Nat-flessen zijn herkennen aan een kroonkurk, kunstig etiket en de ietwat troebele inhoud.

New World Bubbles

We kennen allemaal champagne, cava en prosecco, maar er bruist nog zoveel meer onder de zon! Waarom niet eens een Zuid-Afrikaanse vonkelwijn, een Argentijnse champaña of een bubbel uit het onontgonnen wijnland Moldavië? Alles wat van ver komt is immers lekker.
Bijvoorbeeld: Luigi Bosca Brut Nature.

Sustainable Sparkling

Organische, biologische en biodynamische wijnen zijn in, want we willen het leven op onze prachtige planeet nog heel lang blijven vieren en uiteraard in stijl: met een glas bubbels in de hand. Je hebt tegenwoordig de keuze uit prachtige duurzame wijnen, want duurzaam is niet meer voorbehouden aan linksdraaiende geitensokken, maar wordt omarmd door de rich & famous.

Coupes

De champagnecoupes zijn weer helemaal terug, dus de flûte blaast dit jaar de aftocht. Coupes zijn stijlvol, maar volgens kenners eigenlijk helemaal niet geschikt omdat de bubbels en smaak snel verdwijnen. Tip: schenk kleine beetjes champagne in en blijf lekker bijgeschenken.

Deze bubbeltrends werden verzameld door HBMEO trends en worden mogelijk gemaakt door Oud Reuchlin & Boelen, de oudste wijninkoper van Nederland, die momenteel zijn 285-jarig bestaan viert.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HBMEO

HBMEO is a full service agency for trends, marketing, communication and PR and is based in Amsterdam.

Neem contact op met

Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam

+31 20 405 36 36

info@hbmeo.com

www.hbmeo.com